Köp din biljett!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till J20
 
J20 Säsongen 2022/2023
2022-08-07 21:15

Nu är vi äntligen igång med en ny säsong!

 

Ledare o spelare har under veckan startat upp med en hel del tester kombinerat med vanliga fysträningar.

 

Som ni säkert känner till så är det lite nya lag som är med i J20 region Syd i år. En skillnad mot förra året är att serien i år består av 11 lag (10 lag förra året).

 

Serien drar igång den 8 Oktober men innan dess ska vi spela ett antal träningsmatcher med start from mitten av Augusti o framåt.

 

Vi kommer uppdatera kalendern på hemsidan vad gäller våra träningsmatcher. Så om ni är intresserade av att se en match så är det bara att planera in en tur till Tingsryd alternativt till någon av de andra orterna som vi ska spela på.

 

Tänk bara på att hålla er uppdaterade via kalendern då det kan bli ändringar i schemat.

 

Vi ses i hockey hallen!

 

Mvh

 

J20-ledarstaben

KVALEXTRA: Tingsryds kvaläventyr över - förlust mot Vita Hästen efter straffar
2022-03-12 15:45

Det var tre poäng som skulle krävas för Tingsryd mot Vita Hästen för att ha möjlighet att avancera till kommande runda. Ett Norrköpingslag som kom till spel med knappt tre hela femmor. 

 

Och dom inledande tjugo minuterna var ganska så händelsefattiga. Bästa chansen hade Hugo Carlen när han kom i ett friläge men målvakten var med på noterna. Skotten var 11-7 i Tingsryds favör. 

Man skulle från Tingsryds sida komma ut mer hetare och med mer fart i mittenperioden. Det var ett bra tryck mot Vita Hästens kasse - men målvakten Ludvig Eriksson i Hästen stod emot bra. Man fick även för Tingsryds del chans i numerärt överläge utan att direkt få till något bra läge.

 

Trots det tryck man hade i perioden från dom grönvita, så var det Vita Hästen som stod för periodens enda mål. Max Sylva skulle hitta en lucka mellan benen på Jacob Axelsson i Tingsrydkassen med tre minuter kvar av perioden. 

 

I den tredje perioden så behövde Tingsryd fortsätta köra gasen i botten o gå för tre poäng. Man hade mycket tryckt mot kassen men Ludvig Eriksson i Hästens kasse spelade stabilt. Men till slut skulle man få in kvitteringen genom backen Isak Wignell med fyra minuter kvar. TAIF försökte trycka dit en segerpuck men det hela skulle gå till en förlängning som dock blev mållös.

 

Där skulle Hästen till slut avgöra och få med sig bonuspoängen. Därmed är Tingsryds kvaläventyr över - det kommer alltså mellan Vita Hästen och Troja vem som går vidare till nästa runda. 

 

Tingsryds AIF - HC Vita Hästen 1-2 e. str (0-0, 0-1, 1-1, 0-0, 0-1)

 

2:a perioden: 

0-1 (17:09) Max Sylva (Albin Emanuelsson)

 

3:e perioden:

1-1 (15:41) Isak Wignell (Jonatan Blucher, William Söderlund)

 

Straffar: 

1-2 Kevin Ramsten (avg.straff)

 


Publik: 113
Skott: (11-7, 15-9, 14-6)

Utv. min: TAIF: 1x2 min, VIT: 3x2 min

 

KVALEXTRA: Trots bra start - förlust i första kvalmatchen
2022-03-11 20:55

Det var ett laddat Tingsryd som åkte till Ljungby för första matchen mot Troja i förkvalsserien. Till en början så svängde det lite fram och tillbaka. Men ju längre perioden led så tog Tingsryd över och fick ett läge i powerplay efter halva perioden. 

 

Där skulle Ville Rosen hålla sig framme på en retur och rakade in ledningsmålet mellan benen på målvakten efter 12.20 på klockan. Sen fanns det bud på något mål till för Tingsryd efter ledningsmålet - men det var 1-0 på tavlan efter första tjugo minuterna och 12-4 i skott till dom grönvita. 

 

Till den andra perioden var det ett mer påkopplat hemmalag som kvitterade efter 5.45 - sen var det inte långt ifrån att man efter kvitteringen också tog ledningen. Men Tingsryd steppade upp och hade ett antal ramträffar i perioden.

 

Men det var Troja som stod för målen i andra där man satte 2-1 bakom en skymd Vallin i Tingsryds kasse - kort därefter var det 3-1 vilket var resultatet efter två perioder. 

 

I början av tredje så dödar Troja mer eller mindre matchen när man sätter 4-1 och efter halva perioden så sätter man också 5-1. Tingsryd skapar några lägen dock utan några resultat och därmed förlust i första kvalmatchen för dom grönvita. 

 

Härnäst väntar Vita Hästen för Tingsryd, imorgon - lördag kl. 13.30 i Ljungby Arena. Tre poäng krävs för att man ska ha en chans att ta sig vidare samtidigt som Troja förlorar sin match mot Hästen på söndag. 

 

Troja/Ljungby - Tingsryds AIF 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)

 

1:a perioden:

0-1 (12:20) Ville Rosen (Wilhelm Karlsson, Hugo Carlen)

 

2:a perioden:

1-1 (05:45) Hampus Pålsson (Filip Jaselius-Däveskog, Max Edvardsson)

2-1 (15:49) Anton Kivelä (Filip Eriksson)
3-1 (16:12) Jonathan Andersen (Oskar Gullbrantz, Anton Wester)

 

3:e perioden:

4-1 (00:36) Oskar Gullbrantz (Anton Kivelä)

5-1 (09:57) Oskar Gullbrantz (Isak Helber, Max Edvardsson)

 

Publik: 267

Skott: 20-35 (4-12, 10-12, 6-11)

Utv. min: Troja: 3x2 min, TAIF: 2x2 min