Köp din biljett!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Väkommen till J-18 elit.
 
God Jul & Gott Nytt År!
2022-12-22 20:37
Första halvan av säsongen är nu avverkad och vi tar lite välförtjänt julledighet.
 
Hösten har gått fort då allt gått i ett med många träningar och matcher. Grabbarna har visat sig vara, likt vi på förhand trodde, en grymt härlig grupp att jobba med och de har tagit stora
kliv under hösten, både som individer och som grupp.
 
Sjukdomar och skador har tyvärr varit något som vi haft en hel del av under hösten, vilket har ställt stora krav på oss ledare, men även på spelarna.
Efter ledigheten hoppas vi att vi ska vara förskonade från detta och få ha hela och friska spelare!
 
Under hösten har vi även haft en stor ruljans från J18 upp till J20 i både träning och matchspel, vilket ligger i linje med vår filosofi och som vi på sikt tror gagnar både spelarna individuellt, lagen och föreningen i stort.
 
Nu under sista veckan har vi genomfört tester både på isen och utanför där killarna har uppvisat en fortsatt mycket fin utveckling.
 
Slutligen vill vi i ledarteamet önska God Jul & Gott Nytt År 
och ser med spänning fram emot vårsäsongen!
 
Väl mött,
/Ledarteamet J18
Ledarstaben summerar säsongen
2022-03-12 07:06

Idag fick vi chansen att sätta oss ner en stund i Nelson Garden Arena med Huvudansvariga Mattias Bergström och övriga i ledarstaben som vill summera säsongen så här.

 

Cupen i Stockholm handlade inte bara om resultatet utan det var minst lika viktigt att få ihop gruppen. Killarna fick några timmar ledigt och då valde dom att hyra varsin voi och köra runt några timmar i Stockholm. Mattias berättar vidare att det testades runt lite i träningsmatcherna inför premiären borta mot Linköping.

 

Mattias är nöjd i det stora hela med säsongen men ser man på vart vi hamnade i tabellen så har man ju alltid målsättningen att hamna så högt upp som möjligt och det är klart att vi hade velat hamna högre upp, men det är inte bara tabellen som räknas utan vi jobbar mycket med den individuella utvecklingen av spelarna. Vi störde många av de större föreningarna och vi var bättre än dem i vissa matcher men tyvärr så blev vi straffade när vi bjöd på lite misstag i de matcherna, men som sagt vi har verkligen visat att vi kunnat mäta oss mot alla lag i serien. Vi gör en 4-5 riktigt bra matcher under säsongen som vi är riktigt nöjd med och vi har fått mycket beröm för vårt spel i dessa matcherna. Något annat som vi är väldigt nöjda med är vårt spel i special teams som vi jobbat mycket med.

 

Vi har nog varit ett av dom yngsta lagen i J18 elit med tanke på att vi inte haft så många spelare födda 2004 utan vi har använt många spelare födda 2005 men även yngre än så då vi haft spelare som fått mycket matcher i J20 elit.

 

Det vi i ledarteamet tycker är viktigast av allt är utvecklingen på individen och vi har jobbat mycket med det och man märker verkligen vilka steg varje spelare tagit under säsongen. Speltiden har varierat mycket per spelare men då har det varit riktigt utvecklande att vi har vår utvecklingslag i J20 div 1 där de som inte fått förtroendet i tex. special teams i J18 elit fått det i J20 div 1 och på det viset fått individuell utveckling. Sen har vi haft några spelare som fått mycket speltid i J20 Elit så det har varit mycket matcher för alla spelare.

 

Dom första utvecklingssamtalen med spelarna handlade kanske inte så mycket om hockeyn utan det var mycket snack om hur omställningen varit att flyttat hemifrån och allt runtomkring hockeyn. När vi sedan kom lite längre in i säsongen så handlade samtalen mer och mer om hockeyn och fokusen har legat på att utveckla individen.

 

Det har varit en härlig säsong och killarna har skött sig exemplariskt och vi har kunnat skoja och hitta på lite hyss hit och dit för att sedan vara hundra procent fokuserade på uppgiften när det väl var dags.

 

Nu när våra matcher är färdigspelade så ska det bli kul att följa J20 elit som startar sitt kval till J20 Nationell nästa helg med match fredag mot Troja Ljungby och lördag mot Vita Hästen båda matcherna spelas i Ljungby.

Summering Vita Hästen borta och Mariestad borta
2022-02-27 17:59

Här kommer en summering av dom två sista matcherna för J18.

 

Vita Hästen – Tingsryd 4–3 (0-0,3-1,1-2)

Det blir sällan bra om man sätter ut en skridsko på isen och tror att allt kommer lösa sig, och det var just de som hände i torsdags när vi mötte Vita Hästen. En mycket svag insats av oss och skärpan var inte alls där trots att vi vann skotten i första perioden med hela 12-5 så slutade perioden 0-0.

 

Andra perioden är något vi vill glömma så fort det går, Vita Hästen gör både 1-0 och 2-0 i PP och när dom sedan gör 3-0 med 4 minuter kvar av andra perioden så känns det verkligen hopplöst. Men några sekunder efter deras 3-0 så får vi chansen i PP och vi gör viktiga reduceringen till 3-1 genom Valdemar Vesterlund assisterad av Danielsson och Schön.

 

Inför 3e så ändrades det om lite i femmorna och vi skulle verkligen vända matchen men starten av sista perioden blev inte så lyckad då Hästen ökar på till 4-1 efter 2,12. Med 10 minuter kvar av matchen får vi chanser i PP igen och vi lyckas reducera till 4-2 genom Algot Persson assisterad av Schön och Blomdahl-Arnoldsson. Vi skapar bra med chanser efter detta men det dröjer till 17.05 innan Jacob Schön reducerar till 4-3 och efter det skapar vi lite chanser och vi plockar ut målvakten men lyckas ej kvittera så förlusten skrivs till 4-3.

 

Jacob Schön 1+2

Valdemar Vesterlund 1+0

Algot Danielsson 0+1

Algot Persson 1+0

Algot Blomdahl-Arnoldsson 0+1

 

Efter matchen fick vi tag på Wilmer Gref som säger så här om matchen. ”Vi gör en mycket svag insats vilket leder till förlust. Det som var avgörande var att vi gick ner i deras tempo och vi var inte noggranna i vårt spel och följde inte vår gameplan”

 

Mariestad – Tingsryd 2–3 (1-2,0-0,1-1)

Inför matchen så hade vi en handfull spelare borta pga sjukdomar samt att några var med i J20 matchen. Vi fick tag på Erik Wellergård och Algot Blomdahl-Arnoldsson som säger så här efter vinsten mot Mariestad
Dagens match var en jämn tillställning. Vi åkte med ett lag med flera spelare som gör sina första matcher i j18 serien. Första perioden börjar vi lite skakigt och Mariestad gör första målet. Efter det så jobbar vi upp oss och har ledningen inför andra. Andra är en sämre period av oss igen, vi slarvar mycket och det märks att vi inte är så ihop spelade, trots detta leder vi inför tredje. I tredje så är vi det bättre laget, men Mariestad gör 2-2 målet. Kort efter det dock så gör vi 3-2 målet, och laget gör en stark försvarsinsats och skyddar ledningen. Det är över lag en bra match efter förutsättningarna, och jag är nöjd med hur vi slutade säsongen säger Erik efter matchen.


Vi startar matchen lite segt och slarvigt men vi jobbar oss in i matchen och gör det bättre och bättre. Vi kommer inte upp i den nivån som vi kan och därför blir det en jämn tillställning. Erik är riktigt fin i målet och det leder oss till segern skulle jag säga. Riktigt skönt att avsluta säsongen med en vinst också säger Algot efter matchen.

 

Rikard Thimgren 1+1

 Valdemar Vesterlund 1+0

Oscar Gustavsson 1+0

Algot Persson 0+1

Algot Blomdahl-Arnoldsson 0+1

Algot Danielsson 0+1

Liam Bayati 0+1

 

Vi tackar ledarstaben och spelarna för denna säsong. Det kommer en längre intervju framöver där Mattias Bergström summerar säsongen tillsammans med sin ledarstab.

 

Kommande matcher
Spelade matcher
Tor 2/2 19:40
3 - 5  
Sön 29/1 13:30
4 - 2  
Sön 22/1 15:30
8 - 2  
Tor 19/1 19:00
5 - 4  
Sön 15/1 13:05
7 - 1  
Tor 12/1 19:00
1 - 5  
Kommande aktiviteter
Match, Dackehallen, 09/02 19:15
Match, Oasen, 12/02 14:00
Match, Dackehallen, 16/02 19:15
Match, Dackehallen, 19/02 14:10
Match, Dackehallen, 26/02 14:00
Nyheter från föreningen