Kaffe kaka - två raka för J20
2022-10-11 22:15

J20 premiärspelade i helgen som var hemma mot Vita Hästen. Trots ett antal chanser i period ett åt vardera håll, så ökade dom grönvita farten i slutet av den.

Ledningsmålet kom efter 16 minuters spel där Valdemar Vesterlund satte pucken i nät. Knappa minuten efter 1-0 så satte Theo Lewen 2-0 och det dröjde inte ens 30 sekunder efter det då Lucas Folkesson stänkte dit 3-0 innan paus.

Mittenakten började som den första slutade - genom ett mål av Tingsryd då Vilmer Grundström gjorde 4-0 efter drygt fyra minuter. Ett antal utvisningar skulle falla för hemmalaget och det tog gästerna till vara på genom en reducering till 4-1 efter 7.23 av perioden.

Det blev sen mållöst i dom avslutande tjugo minuterna och dom grönvita tog en komfortabel seger i seriepremiären.

---

Och ikväll så åkte J20 till västkusten för möte med Kungälv. Det började på bästa sätt för Tingsryd där Algot Blomdahl-Arnoldsson satte 1-0 efter fem minuters spel av första. I slutet av densamma kvitterade hemmalaget innan Isak Hellerstedt såg till att man hade en 2-1 ledning efter första tjugo.

Andra perioden blev mållös och vi hoppar in i trejde där Kungälv kunde kvittera efter drygt sex minuter. Ytterligare sex minuter senare hade hemmagänget tagit ledningen med 3-2. Med tanke på kvällens bomardemang från Tingsryd (som sköt hela 58 skott) så borde det vart en klar ledning i den här matchen.

Men över till dom avslutande minuterna där Tingsryd jagade en kvittering så lyckades man, det var Valdemar Vesterlund med minuten kvar satte 3-3. En mållös förlängning gjorde att det hela fick avgöras på straffar.

I och med Isak Hellerstedt var den som satte den avgörande straffen för Tingsryd och Erik Wellergård tog varenda straff, så gick bonuspoängen till dom grönvita.

---

Två raka segrar och fem poäng på kontot innebär att man placerar sig på tredjeplats, en poäng bakom tvåan Bäcken och ettan Troja/Ljungby. Härnäst väntar faktiskt just tvåan Bäcken på bortaplan - nu på lördag den 15 oktober.

Kommande hemmamatch som väntar är mot Västervik, tisdagen 18 oktober kl. 19.15.

J20 Region Syd Topp 62023-12-30 19:48
Bra start på serien!2023-10-19 17:58
Bra start på säsongen2023-08-31 18:48
Säsongen 2023/20242023-08-09 17:28
J20 Säsongen 2022/20232022-08-07 21:15
Seger mot Mölndal 2022-02-13 16:41
Seger mot Kungälv 2021-12-05 21:05
Seger borta mot Borås 2021-10-12 22:29