Förlust i seriefinalen mot Troja
2022-02-27 11:00

Inför lördagens match - seriefinalen hemma mot Troja så hade Tingsryd fortfarande chans på seriesegern. I och med förlusten mot Halmstad tidigare i veckan, så var seger ett måste denna lördag eftermiddag mot rivalen.

Då målvakten Hampus Vallin som stått dom flesta matcherna saknades - så fick Jacob Axelsson chansen i denna seriefinal. Det var gästerna som tog ledningen efter tolv minuter in i period ett - kort därefter fick dom rödvita chans i powerplay och förvaltade detta.

Ledning för Ljungby-laget med 2-0 när man sen gick in i mittenakten. Och Troja fortsatte rida på den vågen som utökade sin ledning till 3-0 tidigt in i perioden - i slutet av densamma så blev det även 4-0. Tingsryd skulle gå mållösa ifrån seriefinalen och fick se Troja göra även 5-0 i slutet av period tre.

Detta betyder att Troja tar hem serien vilket gör att man kommer få spela på hemmaplan under förkvalserien inför kval till J20 Nationell. Med bara en omgång kvar står det klart vilket lag som följer med Tingsryd och Troja till denna förkvalsserie - det blir Vita Hästen som tar sista platsen.

Men innan kvalet drar igång om ett antal veckor - så spelar Tingsryd match mot Dalen borta på tisdag, som behöver vinna för att undvika negativt kval.

Tingsryds AIF - IF Troja/Ljungby 0-5 (0-2, 0-2, 0-1)