Summering av veckans matcher
2022-02-20 20:23

Då blir det återigen en liten summering av matcherna som J20 haft i veckan.

Och under denna vecka så höll man sig på hemmaplan, där vi börjar med tisdagens match mot Dalen. Där fick gästerna bästa starten då man tog ledningen efter bara tre minuters spel. Dom grönvita vaknade mot slutet av perioden där två mål gjordes (Joel Ohlsson & Ville Rosen) - så ledning för Tingsryd efter första tjugo minuterna.

I mittenakten så fick Tingsryd en bra start genom att göra två mål inom tre minuter - där målskyttarna var Viggo Egonsson samt William Söderlund. Reducering kom från gästerna från Norrahammar med ungefär fyra minuter kvar av perioden. Men skyttekungen i Tingsryd, Hugo Carlen utökade ledningen till 5-2 innan signalen för 40 minuters spel ljöd.

Samme Carlen var den som gjorde dom två mål som föll i avslutande perioden och slutresultatet blev alltså 7-2.

Målskyttar: Hugo Carlen 3, William Söderlund, Viggo Egonsson, Joel Ohlsson & Ville Rosen

Om matchen mot Dalen var en enkel resa - så skulle det bli desto jämnare i matchen mot Mariestad i lördags. Ville Rosen gav Tingsryd ledningen efter bara fem minuter in i matchen. Kvitteringen från västgötarna kom med fem minuter kvar av period nummer ett.

Även denna eftermiddag höll sig Hugo Carlen framme i målprotokollet när han gav dom grönvita ledningen i period två. Bara några minuter efter den baljan så utökade backen Jakob Bergvall ledningen till 3-1.

Det skulle bli dramatik i den avslutande perioden - gästerna skulle nämligen reducera med 3 ½ minut kvar. Sen när Isak Ivehed i Tingsryd blev utvisad med mindre än två minuter, så fick man ett ypperligt läge för kvitteringen. Dock kunde dom grönvita hålla undan och vinna med uddamålet, därmed tre tunga poäng i kampen om seriesegern.

Med tre matcher kvar och tre poäng upp till serieledarna Troja har man alltså chansen på förstaplatsen - vilket innebär spel på hemmaplan under kvalspelet till PO till SuperElit.

Målskyttar: Ville Rosen, Hugo Carlen & Jakob Bergvall

Kommande match för J20: Halmstad (h), tisdag 22:e februari - nedsläpp 19.15

J20 Region Syd Topp 62023-12-30 19:48
Bra start på serien!2023-10-19 17:58
Bra start på säsongen2023-08-31 18:48
Säsongen 2023/20242023-08-09 17:28
J20 Säsongen 2022/20232022-08-07 21:15
Seger mot Mölndal 2022-02-13 16:41