Seger mot Mölndal
2022-02-13 16:41

Efter segern mot Nässjö så åkte man till västkusten för möte med seriefemman Mölndal under lördagen.

Tingsryd fick en bättre start och spräckte målnollan tidigt genom Elias Andersson efter 2.28. Hemmalaget skulle sedan kvittera efter tretton minuters spel - men kort därefter föll två mål för dom grönvita, först Isak Hellerstedt till 2-1 samt 3-1 av Hugo Carlen. Dessa mål kom knappt minuten efter Mölndals kvittering - men dom rödvita skulle reducera innan första tjugo minuterna var till ända.

Samma pangstart som man fick i period ett skulle Tingsryd få även under mittenakten, Jakub Huzevka satte 4-2 efter bara 36 sekunder. Amadeus Liljegren-Rungegård utökade sen ledningen till 5-2 efter nio minuters spel.

Inte mycket mer hände under den perioden - men till den avslutande så kom det spel i numerärt överläge för båda lagen där Tingsryd kunde sätta spiken i kistan genom Ville Rosen till 6-2. Reducering från hemmalaget kom med fem minuter kvar, men närmare än så kom man inte.

Femte raka segern för Tingsryd innebär att man fortfarande ligger tre poäng bakom serieledaren Troja med en match mindre spelad.

Under kommande vecka så kommer J20 spela två matcher på hemmaplan. Först blir det mot Dalen på tisdag 14:e (nedsläpp 19.15), sen mot Mariestad på lördag den 19:e (nedsläpp 13.30).

IF Mölndal Hockey - Tingsryds AIF 3-6 (2-3, 0-2, 1-1)