Tingsryd blev straffade i toppmötet mot Vita Hästen
2022-01-16 17:24

Under denna vecka skulle Tingsryd spelat två matcher - men tisdagens möte med Dalen hemma blev uppskjuten p.g.a covid-smitta i bortalaget.

Så i lördags väntade en resa till Norrköping för match mot Vita Hästen. Mötena med Vita Hästen har resulterat i en seger var där bortalaget gått segrande ur striden. Så ska man luta sig på inbördes möten under säsongen så var det bäddat för en grönvit seger.

Och i en mållös första period så fick Tingsryd bra start i andra då Ville Rosen satte 1-0 efter bara 2 ½ minut in i mittenakten. När Ville Henell fick sätta sig i utvisningsbåset efter 7.31 så såg han sitt lag sätta 2-0 genom Isak Ivehed. Men inte långt efter 2-0-målet reducerade hemmalaget i powerplay - sen i slutet av perioden hade även kvitteringen kommit för Hästen.

Precis som i den första perioden så blev tredje perioden mållös, likaså den efterföljande förlängningen och straffar skulle avgöra det hela.

Där skulle Vita Hästen visa sig har mest kyla, skicklighet - kalla det vad ni vill, då man satte sina två straffar och Tingsryd missade sina två. Vilket innebär att bonuspoängen hamnade hos Norrköpingslaget.

I och med den förlusten så ligger Tingsryd och Vita Hästen på samma poäng där dom grönvita har bättre målskillnad. Tingsryd har dessutom en match mindre spelad än ettan Troja samt två matcher mindre spelade än Hästen.

Härnäst väntar match hemma mot sjuan Halmstad, tisdag 18/1 - nedsläpp 19.15.

HC Vita Hästen - Tingsryds AIF 3-2 e.str (0-0, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0)