Tingsryd straffade Vita Hästen i premiären
2021-10-04 10:50

Efter en lång försäsong så var det äntligen dags för seriepremiär för Tingsryd.

Himmelstalundshallen var platsen för mötet med Vita Hästen. En match som skulle visa sig vara en tajt historia - hemmalaget tog ledningen i powerplay 10 minuter in i period ett. Dom grönvita svarade bara fem minuter senare genom William Söderlund assisterad av Elias Andersson.

Efter en mållös mittenakt så rasslade det till direkt i inledningen av tredje då Vita Hästen återigen tog ledningen bara 39 sekunder spelat. Men då liksom nu så svarade Tingsryd då Jakob Bergvall tre minuter satte kvitteringen till 2-2.

Det skulle också vara resultatet efter 60 spelade minuter och så även efter förlängningen. Straffar avgjorde det hela och det var Simon Ferm för TAIF som blev stor matchhjälte genom att sätta den avgörande straffen.

Därmed bonuspoängen hem till dom småländska skogarna och nu väntar ett litet uppehåll. Sen nästa vecka är det två matcher som väntar för Tingsryd då man möter Borås borta på tisdagen (12 okt) samt Troja i hemmapremiären på lördag (16 okt).

HC Vita Hästen - Tingsryds AIF 2-3 e. str (1-1, 0-0, 1-1, 0-0, 0-1)