Seger mot Sölvesborg efter förlängning
2021-09-07 21:45

Ikväll så var div. 2-laget Sölvesborg på besök i Nelson Garden Arena. Ett lag som J20 mött tidigare nere i Blekinge - den gången slutade det med förlust (4-7).

Då slutade första perioden 5-0 till Sölvesborg - men denna afton så var dom grönvita mer påkopplat från start. Dom grönvita hade pucken i nät efter knappt minuten spelad - men dömdes bort för spelare i målgården.

Kort därefter drabbades hemmalaget av en utvisning som Sölvesborg sen kunde utnyttja och sätta 1-0 efter 5.32. Det svängde mycket fram och tillbaka där båda lagen skapade chanser utan resultat - bland annat så kom J20s Amadeus Liljegren fri men Sölvesborgs målvakt täppte igen mellan benen.

Efter just det friläget så utbröt lite gurgel och tjafs vilket resulterade i en utvisning för J20. Även denna gång kunde bortalaget förvalta det numerära överläget och stänka dit 2-0 bakom en skymd Jacob Axelsson

Till den andra perioden så fortsatte det böljande spelet något. Men ju längre perioden gick så skapade dom grönvita många bra chanser utan att stänka dit gummitrissan i nät.

Efter att ha fått med sig en utvisning efter 15 minuters spel - så kom reduceringen från Isak Ivehed framspelad av Wilhelm Karlsson och Simon Ferm. Just nämnde Karlsson hade ett läge tidigare under perioden och även efter reduceringen utan resultat.

Man tryckte på bra mot Sölvesborgs kasse efter målet och kunde lika gärna fått med sig en ledning inför den avslutande perioden.

I början av tredje fick Sölvesborg en möjlighet att utöka sin ledning - men i efterföljande anfall så kunde J20 kvittera genom Viggo Egonsson. Sen dröjde inte länge innan ledningsmålet skulle komma där Hampus Serrestam var sist på pucken.

Det såg ut som att J20 skulle gå hem med segern efter full tid - men Sölvesborg tryckte på mot Tingsryds kasse. Bortalaget chansade och plocka ut målvakten med mindre än minuten kvar, en chansning som lyckades då man med ca. 30 sekunder kvar kvittera till 3-3.

Den efterföljande förlängningen så kunde J20 avgöra i 2 mot 1-läge där Elias Andersson stänkte dit segermålet.

J20 - Sölvesborg 4-3 efter förlängning (0-2, 1-0, 2-1, 1-0)