Playoff
2018-03-06 21:19
I helgen spelade vi första förkvalet inför superelit. Vi började fredagens match mot Oskarshamn, en jämn match och tuff match under 60min och mycket nervositet. 0-0 efter 1a perioden där båda lagen hade chanser. I början av 2a perioden kommer Oskarshamn ut lite starkare än oss där vi inte riktigt är med och bjuder dem till chanser, vilket straffades. 2 enkla misstag och det var 0-2 till Oskarshamn innan vi vaknade till. Vi hade lägen att både reducera och kvittera men fick inte in pucken där vi också var lite ängsliga i avsluten. 3e perioden ligger vi på Oskarshamn hårt och jobba för att komma tillbaka in i matchen men Oskarshamn kunde stå emot. Vi gjorde 1-2 med 7min kvar att spela och plockade målvakten i slutminuten men kom inte närmare.

3p till Oskarshamn som hade allt i egna händer och skulle möta Halmstad dagen därpå och behövde bara 2p till för att vara klara vilket ledde till att Halmstad va tvungna att vinna för att vi skulle ha någon chans kvar. Halmstad vann matchen med 3-1 och solen lyste över oss igen. Oskarshamn hade 3p och -1 i målskillnad, Halmstad hade 3p och +2. Vi var tvungna att vinna matchen med minst 2 mål för att gå vidare.

Söndagen kom och grabbarna va riktigt taggade inför det som komma skall.
Vi kommer ut riktigt starkt, pressade Halmstad över hela banan och var både 1a och 2a på alla puckar. Vi visste att dem hade en tuff match i benen dagen innan. Vi gör 1-0 tidigt och fortsatte att trycka på och la mycket puckar på deras kasse. 1-1 gör Halmstad lite snöpligt där dem trippa en av våra backar framför vårt mål och kunde lägga in pucken. 2-1 gör vi med 1 sekund kvar att spela av 1a perioden, skön känsla innan vi går för på pausvila. 2 perioden dra vi på oss 2st utvisningar vilket straffade oss, 2-2 och Halmstad va vidare när detta resultat stod sig. Vi skulle bara vinna matchen och kom snabbt tillbaka och kunde göra både 3-2 och 4-2 innan 2a perioden va slut. 3e perioden kommer vi ut med bra fart under rören och lät pucken åka. 5-2 gör vi i spel 5 mot 4, många på läktaren trodde säkert att matchen va slut. Halmstad studsade snabbt tillbaka och gjorde både 5-3 och 5-4 inom loppet av 20 sekunder. 15 min kvar av matchen och vi hade 1 mål till att göra för att kunna gå vidare på bättre målskillnad. Vi pressade på hårt och skapade många lägen. Med 7 min kvar gjorde vi 6-4, och klockan gick sakta. Halmstad tryckte på bra mot slutet men vi ville mera, täckte skott och krigade tillsammans.

Halmstad och Oskarshamn gick på semester, vi förlängde säsongen och är vidare!
Nästa playoff kommer spelas i bäst av 3 där vinnaren får möta ett lag ifrån J20 Superelit