Oskarshamn
2018-01-14 13:05
Igår var det finbesök i vår borg, NGA. Hellströms gäng Oskarshamn kom på besök. 2 tuffa möten ha de varit förut mot dem, där Oskarshamn ha gått segrande ur.
Vi visste om att Oskarshamn skulle komma ut med bra fart under rören och ville kontra snabbt på oss. Vilket de också skulle visa sig när pucken släpptes. Men vi ville inte vara sämre. En match där båda lagen ville föra spelet, mycket tugg mellan spelarna emot varandra. Vi fick in 1-0 sent i 1a perioden innan de va dags för lite vila. Vi gjorde även 2-0 i mitten av 2a perioden innan Oskarshamn kunde reducera med 2-1 några minuter senare. 3-1 gjorde vi första minuten in på 3e perioden i powerplay. Säcken va inte knuten än. Oskarshamn låg på bra och ville få in en puck, lönn i kassen fick ta ett par svettiga räddningar. Oskarshamn tog timeout och plockade målvakten, men vi gjorde att bra. 3-2 kunde Oskarshamn göra med 32 sekunder kvar av matchen. Närmare än så kom dem aldrig. Vi gjorde en bra match, följde matchplanen i 60 minuter. 3poäng till oss som fick höja rösterna och sjunga segersången efter matchen. Tajt i tabellen nu när vi ligger på en 2a plats, 5poäng upp till Oskarshamn och 10poäng ner till kvalstrecket med 1 match mer spelat.
Nästa match är nu på lördag 20/1 hemma mot Borås.