KVALEXTRA: Trots bra start - förlust i första kvalmatchen
2022-03-11 20:55

Det var ett laddat Tingsryd som åkte till Ljungby för första matchen mot Troja i förkvalsserien. Till en början så svängde det lite fram och tillbaka. Men ju längre perioden led så tog Tingsryd över och fick ett läge i powerplay efter halva perioden.

Där skulle Ville Rosen hålla sig framme på en retur och rakade in ledningsmålet mellan benen på målvakten efter 12.20 på klockan. Sen fanns det bud på något mål till för Tingsryd efter ledningsmålet - men det var 1-0 på tavlan efter första tjugo minuterna och 12-4 i skott till dom grönvita.

Till den andra perioden var det ett mer påkopplat hemmalag som kvitterade efter 5.45 - sen var det inte långt ifrån att man efter kvitteringen också tog ledningen. Men Tingsryd steppade upp och hade ett antal ramträffar i perioden.

Men det var Troja som stod för målen i andra där man satte 2-1 bakom en skymd Vallin i Tingsryds kasse - kort därefter var det 3-1 vilket var resultatet efter två perioder.

I början av tredje så dödar Troja mer eller mindre matchen när man sätter 4-1 och efter halva perioden så sätter man också 5-1. Tingsryd skapar några lägen dock utan några resultat och därmed förlust i första kvalmatchen för dom grönvita.

Härnäst väntar Vita Hästen för Tingsryd, imorgon - lördag kl. 13.30 i Ljungby Arena. Tre poäng krävs för att man ska ha en chans att ta sig vidare samtidigt som Troja förlorar sin match mot Hästen på söndag.

Troja/Ljungby - Tingsryds AIF 5-1 (0-1, 3-0, 2-0)