Tung förlust hemma mot Halmstad
2022-02-22 21:20

Tingsryd som jagar seriesegern med tre matcher kvar - hade ikväll match mot Halmstad, som för egen del kämpar för att undvika negativt kval. Och det såg man på laguppställningen hos gästerna då man tagit in fyra överåriga spelare, målvakten Jacob Crespin (-98), backen Ludwig Wulff (-00), forwarden Victor Gagic (-98) samt forwarden Rasmus Nilsson (- 01, som för kvällen spelade back).

Det var till en början en händelsefattig period, men efter halva perioden spelad börja det hetta till lite. Dock var det i slutet av perioden som ett antal skulle trilla in, gästerna kom i ett 3 mot 1-läge där Rasmus Nilsson satte 1-0 i numerärt underläge efter 16.37.

Amadeus Liljegren-Rungegård kom i ett mot ett-läge där han går förbi backen och snyggt lägger upp den högt bakom Crespin i Halmstad-kassen med 18.33 spelat.

Till den efterföljande perioden så var det en ganska tight spel - där lagen fick ett antal chanser, men det bjöds inte på mycket. Ett antal utvisningar åt vardera håll men inga mål föll där. Men efter tretton minuters spel så kom Halmstad i 2 mot 1-läge där Ivar Kjellsson kunde sprätta upp 2-1 i taket bakom Vallin i Tingsryd-kassen.

Det skulle sen bli en jakt på en kvittering för dom grönvita under avslutande tjugo minuterna. Tingsryd skulle få massvis med lägen att komma in i det då Halmstad drog på sig flertalet utvisningar - men utan att sätta dit pucken.

Ett fem minuters powerplay med 7 ½ minut kvar hade man dessutom, närmast var Hugo Carlen som var riktigt nära att sätta dit kvitteringen - men träff i målramen.

I och med den här förlusten så har man såklart chansen på seriesegern fortfarande - om än lite svårare väg att nå dit. Seger i dom avslutande matcherna (Troja & Dalen) samt hoppas på att Troja förlora i avslutande omgången mot Halmstad, så tar man hem serien.

Tingsryds AIF - Halmstad Hammers HC (1-1, 0-1, 0-0)

1:a perioden:

0-1 (16:37) Rasmus Nilsson (Victor Gagic, Andreas Lundberg) spel i numerärt underläge

1-1 (18:33) Amadeus Liljegren-Rungegård (Hampus Serrestam)