Målkalas när Tingsryd besegrade jumbon Nässjö
2022-02-08 21:20

Inför kvällens möte hemma mot jumbon Nässjö så kom Tingsryd med tre raka segrar i ryggen.

Såklart en match som man på förhand ska vinna, men det ska spelas om det också. Tingsryd inledde på ett bra sätt där man fick tryck i offensiv zon. Och efter 4.31 så satte backen Isak Wignell dit pucken under benskydden på målvakten.

Sen började bölja lite där Nässjö fick chansen i powerplay utan något resultat - ett powerplay som Tingsryd städade av bra. Fortsatt övertag var det för dom grönvita, dock slarvade man lite i egen zon vilket ledde till Nässjös bästa chans men skottet gick strax utanför. Men inga fler mål skulle falla dom första tjugo minuterna - utan Tingsryd gick till pausvila med en 1-0 ledning.

Om det var tight i den första perioden så skulle man bjudas på annat i mittenakten. Efter bara 1.42 in i andra så satte Hugo Persson 2-0 och inte långt efter hans första mål så kom även hans andra samt Tingsryds tredje i matchen, då hade vi bara spelat ungefär fyra minuter av perioden.

Men gästerna svarade på det genom att reducera till 3-1 - men det dröjde inte länge innan Tingsryd replikerade på det då Ville Henell satte 4-1. Det var verkligen öppna spjäll i denna period för bara 37 sekunder efter TAIFs fjärde kasse så reducerade Nässjö på nytt.

Målkalaset i andra perioden avslutades efter 14.26 då backen Simon Ferm satte dit 5-2 i powerplay.

Det skulle bara forsätta hagla in mål i den avslutande perioden när Elias Andersson gjorde 6-2 efter bara fem minuters spel. Nässjö skulle sedan få chansen i numerärt överläge vilket man också utnyttjade och därmed 6-3 efter 8.40 spelat. Kort därefter så utökade skyttekungen i Tingsryd, Hugo Carlen ledningen till 7-3.

Elias Andersson gjorde sen sitt andra mål i matchen till 8-3 - inte så långt efter så reducerade Nässjö till 8-4. Viggo Egonsson avslutade målfyrverkeriet som slutade 9-4.

Tre nya poäng in på kontot för Tingsryd som därmed befäster sin andraplats bakom Troja. Härnäst väntar Mölndal borta på lördag.

Tingsryds AIF - Nässjö HC 9-4 (1-0, 4-2, 4-2)