Komfortabel seger mot Nässjö
2021-09-04 15:03

Tingsryd hade denna lördag eftermiddag seriekollegan Nässjö på besök i Nelson Garden Arena.

Man tog tag i taktpinnen direkt och var i anfallszon mestadelen av den första perioden. Det skulle inte dröja länge innan första målet kom för hemmalaget - Isak Wignell stänkte dit 1-0 i numerärt överläge efter 4.39.

Gästerna hade några lägen och utnyttjade ett av dessa då Hugo Johansson i friläge satte kvitteringen till 1-1 efter 8.29. Bara någon minut innan så hade dom grönvita haft ett bra läge att utöka ledningen där Elias Andersson kommit fri.

Men ledningsmålet kom och även denna gång i powerplay där Leonardo Ljoljo satte 2-1 tolv minuter in i matchen - Jakub Huzevka skulle kort därefter utöka ledningen till 3-1.

Inledningen av andra var samma som den första - dock var det gästerna som gjorde första målet och reducerade till 3-2 i numerärt överläge. Tingsryd svarade på det genom att sätta 4-2 i samma spelform genom Wille Söderlund.

Det var hemmalaget som dock fortsatte ha övertaget i matchen - Amadeus Liljegren kom i ett friläge men träffade överliggaren. Men ytterligare ett mål skulle komma i slutet av perioden där Elias Andersson revanschera sig från friläget i första med att sätta 5-2.

Tredje perioden blev lite av en transportsträcka där Tingsryd fortsatte trycka mot Nässjös kasse - men ett mål föll där Hampus Serrestam satte 6-2 i spel fem mot fyra. En komfortabel seger för dom grönvita där man visade från start att man var på tårna denna lördag.

Härnäst väntar returmöte mot divsion 2-laget Sölvesborg hemma nu på tisdag!

Tingsryd - Nässjö 6-2 (3-1, 2-1, 1-0)