Trots förlust - en bra insats av J20 mot SuperElit-laget Karlskrona
2021-08-10 21:10

J20 startade försäsongen med match hemma mot Karlskronas dito, som huserar i högsta J20-serien, SuperElit.

I inledningen av första så skapades chanser åt båda håll, men där man inte lyckades överlista målvakterna. Det stod länge mållöst, trots ett par utvisningar föll men resulterade inte i några mål för något av lagen.

Men lite efter mer än halva matchen så fick hemmalaget chans i powerplay - där skulle gästerna kontra in ett ledningsmål efter 11.43 spelat.

Efter det målet skulle bortalaget växla upp lite och man fick chansen i spel fem mot fyra inte långt efter ledningsmålet. Inget mål föll där - men kort därefter när Tingsryd blivit fulltaliga utökade man till 2-0 efter ca 15 minuters spel.

Till mittenakten så var det Tingsryd som startade bäst och fick en tidig reducering efter fyra minuters spel genom Hampus Serrestam

Efter reduceringsmålet så fortsatte trycka på mot bortalagets kasse och hade bud på mer mål. Det skulle också komma då Hugo Carlen kom i friläge och kliniskt satte kvitteringen till 2-2 då nästan halva matchen var spelad.

Det fortsatte vara en press mot Karlskronas mål - men det kom inga mer mål från något av lagen i den här perioden.

Avslutande tredje perioden så dröjde det endast 36 sekunder innan första målet kom - och det var från gästerna som gjorde 3-2 genom Carl Abbenäs.

Hemmalaget fick ett gyllene läge i spel fem mot tre i över minuten, men lyckades inte förvalta det övertaget. Det var ett betydligt mer jämnare spel i sista om man jämför med andra perioden. Blev väldigt mycket fram och tillbaka, lite slarv från båda håll som det är i en träningsmatch.

Tingsryd lyckades inte riktigt bita sig fast i anfallszonen men man fick några chanser, dock utan resultat. En sista chans för att nå kvittering så tog man ut målvakten och dröjde inte länge innan gästerna kunde sätta 4-2 i den tomma buren.

En bra insats från Tingsryd där man likväl kunde fått segern med sig denna tisdag kväll.

Nya tag nästa helg då man på lördag möter derbyrivalen Troja/Ljungby hemma.

Tingsryd - Karlskrona 2-4 (0-2, 2-0, 0-2)