3 segrar i cupen
2021-09-05 06:40
Wilmer Gref och Erik Wellergård

TAIF-Vännäs 6-2

I fredags kväll mötte vi Vännäs, och Vi kom ut starkt i första perioden och skapade ett tryck direkt. Vännäs drar på sig en utvisning efter 4,47 det dröjer endast 26 sekunder sen trycker Vi in 1-0. Det är fortsatt vi som är det bättre laget och vi skapar bra chanser. Efter 7.34 ökar vi på till 2-0 återigen är det i powerplay. Efter 2-0 målet blir vi lite slarviga och Vännäs får några vassa spelvändningar på oss. Sista 5-7 minuterna spelar vi bra igen och trycker ner Vännäs. Det är en fysisk första period som vi vinner med 2-0 och skotten 18-8 i vår favör.

I andra perioden så är vi klart det bästa laget och vi vinner perioden med 3-1. Vi tillbringar mycket tid i anfallszon och skotten vinner vi med 17-5. Alla femmorna gör det bra och det är det som gör det att vi leder med 5-1 inför sista perioden.

3e perioden är slarvig med många utvisningar. Spelet är jämnare i sista perioden. Vi vinner tillslut med 6-2.

Tingsryd- Nacka 5-3

Lördag morgon var det tidig uppstigning för grabbarna då det var match redan 09.00 mot Nacka.

En mycket jämn match där TAIF drar det längsta strået och gör 4-3 med 1,45 kvar och sedan plockar Nacka ut målvakten och då gör vi 5-3. Vi visar en enorm moral och det är starkt att avgöra i slutet av matchen.

TIngsryd - Borlänge 6-0

Efter några timmars vila och påfyllning av mat och dryck så var grabbarna redo för game nr 2 denna dag och nu var Borlänge vi skulle möta. Det skulle visa sig vara en jämn match men siffermässigt rann det iväg lite och vi vann tillslut med 6-0.

Vi fick tag på Wilmer Gref och Erik Wellergård som sammanfattar cupen så här långt.

Wilmer Gref

Ni har spelat 3 matcher och vunnit alla, hur sammanfattar du matcherna?

3 av 3 segrar är alltid bra trots att prestationerna varit upp och ner. Det har varit annorlunda och utvecklande matcher mot lag vi inte mött förut. Sammanfattningsvis tycker jag vi har gjort det bra men det finns saker att jobba på.

Kan du berätta lite om resan till Stockholm?

Det var en lång men rolig resa som mestadels bestod av skolarbete och ps4 lir. Vi stannade och åt på rasta utanför Norrköping innan vi var framme i Stockholm.

Erik Wellergård

Hur ser upplägget ut för dig och Patric?

Står ni varannan match?

-Ja det stämmer att vi står varannan match, vilket iallafall jag tycker känns bra!

Vad säger du om din insats hittills  i helgen?

Jag har bara än så länge spelat en match, den mot nacka, vilket jag tyckte gick rätt så bra ändå. Dom var duktiga och gjorde det bra med att vända matchen. Jag tycker dock att jag gjorde ett okej jobb i målet för att ge laget en chans att vinna.

3 matcher och 3 segrar vad säger du om det?

Jag tycker det är väldigt kul att det går bra för oss! Det är även roligt att vi möter nya lag som spelar på andra sätt än vad vi är vana vid, och där matchbilderna är lite annorlunda. Men det är alltid kul att vinna!

Vad händer ikväll med laget?

Igår kväll blev det middag på restaurang Brödernas en liten bit från hotellet. Efter det så är det fritt, men jag tror dom flesta tar en tur på stan eller tar det lugnt på hotellrummet.

Idag väntar SDE i den sista matchen och vi önskar ledarstaben och grabbarna lycka till.

Nu tar vi julledigt!2023-12-22 13:51
God Jul & Gott Nytt År!2022-12-22 20:37
Seger med 5-12022-02-20 21:57
Mariestad hemma2022-02-20 16:49
Seger hemma mot Malmö2022-02-18 06:29
Förlust mot Linköping 2022-02-13 17:31
Seger efter straffar2022-02-11 15:14
Karlskrona hemma2022-02-10 17:09