Förlust borta mot Vita Hästen.
2020-10-09 14:21
Privat (Johan Gref)

Vita Hästen – TAIF 4-2 (0-0,2-1,2-1)

Det blev en tung förlust borta mot Vita Hästen och tittar man på skottstatistiken så borde det kanske sett annorlunda ut för den vann TAIF med 49-30. Vi fick tag på Gustav Lund och Philip Rafnasson och så här såg dom på uppladdningen och matchen.

Hur var bussresan till Norrköping?

Gustav: Bussresan till Norrköping var väldigt lugn. Inte så mycket som hände, många låg och försökte vila och laddade inför match.

Philip: Bussresan upp kändes riktigt bra. Kändes som alla var taggade för att spela.

Hur såg er gameplan ut?

Gustav: Gameplanen var att gå ut och spela vårt spel. Hög fart och intensitet hela matchen och jobba som ett lag i 60 minuter.

Philip: Vi ville komma ut med bra fart från första nedsläpp och försöka få snurr på vårt spel redan från första början.

Vad pratade ni om efter första perioden som slutade 0-0?

Gustav: Efter första perioden snackade vi om att vi gjorde en bra period men vi gör för mycket misstag vilket gör att vi ger dem för mycket yta i vår egna zon.

Philip: Att vi måste spela med lite mer hjärta och tänka på vårt försvars spel och inte bara tänka på anfall för det kan vi redan.

Ni förlorade andra perioden med 2-1, vad gjorde ni bra den perioden som ni ville ta med er in i sista perioden?

Gustav: Det vi vill ta med oss från andra perioden är att vi hade bra rull på dem i anfallszon. Vi sköt ganska mycket men lyckades tyvärr bara trycka in en kasse. Men vi behöver minska våra misstag i försvarszon.

Philip: Fortsätta snurra i deras zon med pucken. Trycka på med vår fart och fortsätta få in pucken på mål.

Ni släpper in 2 mål i boxplay tidigt i sista perioden men sen känns det som ni tar över och skapar massor av chanser. Hur ser du på er tredje period?

Gustav: Jag tycker vi krigar som ett lag oavsett underläge och i stort sett ger vi aldrig upp. Detta gör att vi lyckas skapa ytor och chanser men det räckte tyvärr inte till.

Philip: Tycker ändå vi försöker och komma tillbaka i tredje. Men det var vissa stunder i matchen vart vi blev lite för sköna och stod på hälarna och det tog Vita Hästen vara på.

Ni vinner skotten i sista perioden med 22-7 är det bara er ineffektivitet som gör att ni inte få in pucken eller är det fler faktorer som gör det?

Gustav: Jag skulle säga att det är mest ineffektiviteten som gör att vi inte gör mål. Vi skjuter tillräckligt mycket och skapar lägena. Men vi har inte riktigt den där extra procenten för att kunna trycka in pucken.

Philip: Man får ju ge Vita Hästens målvakt lite. Han va bra igår men en stor faktor är att vi inte hade tur med pucken igår när det väll kom till mål. Vi hade nog 12 chanser som det hade kunnat vara mål på.

När Gustav Lund trycker in reduceringen till 2-4 med ca 12 minuter kvar så känns det som ni kommer vända detta, hur gick snacket i båset?

Gustav: Känslan var jävligt skön när man tryckte in pucken. Man såg glädjen på grabbarna och inställningen om att nu vänder vi detta. Jag märkte att målet höjde stämningen rejält för det gav oss hopp och glädje. Vilket ledde till att vi peppade varandra mer.

Philip: Jo alla trodde ju på det. 12 minuter är mycket tid i en hockeymatch och därför visste vi att vi hade chansen till att vända matchen.

Nu blickar vi framåt mot derbyt mot Växjö på söndag, Hur går dina tankar inför den matchen?

Gustav: Jag tror det kommer bli en tuff match. Men om vi går in och spelar vårt spel i 60 min så är det ingenting som vi inte kan slå.

Philip: Jag är riktigt taggad för Växjö är ett bra lag så det gäller att vi är med från början.