J18
Spelarintervjuer efter segern mot Malmö.
2020-10-03 10:12
Privat.

36 timmar efter den härliga segern hemma mot Malmö så fick vi tag på 2 glada killar som ville berätta lite mer om matchen samt hur dom ser framåt inför nästa vecka.

Tjena, Algot Persson (Mv) och Algot.Blomdahl-Arnoldsson(Fw)

Ett stort grattis till den härliga segern mot Malmö igår.

Algot Persson: Tack så mycket!

Algot.B: Tack så mycket!

Första 7-8 minuterna var ni ordentligt tillbakatryckta. Hur gick era tankar då?

Algot Persson: Tror vi blev lite chokade då Malmö kom ut med ett bra tempo. Mina tankar var mest på att fokusera på nästa puck hela tiden.

Algot.B: Tankarna var väll att vi bara skulle ta det lugnt och spela vårt spel och inte stressa.

Sen jämnar spelet ut sig resten av perioden som ni vinner med 1-0. Vad sades i omklädningsrummet efter första perioden?

Algot Persson: Det sades att vi skulle sluta ha för mycket respekt för Malmö och fortsätta att mata på med energi.

Algot.B: Det sades inte så mycket i omklädningsrummet annat än att det bara var att fortsätta trycka på och skapa fler målchanser

Andra perioden är jämn men ni vinner den med 2-1. Vad säger ni om er andra period?

Algot Persson: Andra är mycket bättre, vi äger perioden till störst del tycker jag. Vi klarar även 3-5 boxplay i 2 minuter som jag tror gav hel laget energi.

Algot.B:  I andra perioden så tycker jag vi höjer oss och matchar Malmös fart bra från start. De lyckades få in ett mål i PP men vi tar ledningen igen direkt efter och det gav laget mycket energi.

I tredje perioden så har Malmö ett ordentligt tryck mot er. Hur pass oroliga var ni i sista perioden?

Algot Persson: Inte så orolig jag visste att laget skulle kriga hela matchen.

Algot.B: .Jag skulle inte säga att någon av oss var särkillt oroliga, vi spelade bra och Algot i mål spelade mycket bra hela matchen, så oroliga va vi inte.

Ni har startat med 2 raka segrar. Kan ni beskriva stämningen som är i laget nu?

Algot Persson: Stämningen är bra och harmonisk. Samtidigt så är vi inte nöjda vi vill fortsätta ta steg framåt varje dag

Algot.B: Stämningen efter dessa 2 vinster är mycket bra och det känns som laget har kommit ihop på ett bra sätt inför säsongen.

Nu är det väl bara att åka till Norrköping på torsdag och hämta hem 3 poäng? Eller hur går era tankar kring matchen på Vita Hästen?

Algot Persson: Så är det verkligen inte. Vita hästen är ett bra hockeylag och vi måste kriga i 60 min för att ha chans på 3 poäng

Algot.B: Tankarna kring matchen mot hästen är positiva, de känns som laget har verkligen hittat rätt i spelet men hästen ska inte underskattas så det gäller att vi kommer redo till matchen.

Hur kommer dagarna se ut för er fram till matchen på torsdag?

Algot Persson: Nu har vi ledig helg sen är så fortsätter vi att jobba på med hockeyn och skolan mån-ons innan det är dags igen

Algot.B: De blir lite vila nu i helgen sen är det tillbaka till det vanliga träningsschemat på måndag sen rullar de på från det.

Det snackades mycket på läktarna igår bland föräldrar angående en böteslista där det kostar om klubbor ramlar i omklädningsrummet eller om man har fel kläder till samling osv. Är detta något ni vill berätta om eller är detta hemligt för er i laget bara?

Algot Persson: I grund o botten handlar det om att hålla ordning och komma i tid osv. Sen går pengarna till en lagaktivitet efter säsongen. Mer än så behöver vi inte gå in på.

Algot.B: Detta är något vi gärna håller hemligt!

Ni kan väl ge oss namnen på topp 5 i böteslistan utan rangordning?

Algot Persson:  Det håller vi nog hemligt

Algot.B: Tyvärr så kan jag inte ge ut namnen på dessa spelare! Men det finns många som ligger högt upp på bötern!